browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nieuwe boxspringset, boxspring bed of meerdere boxspring bedden nodig?

Staat u voor de keuze om een vlakke (niet-elektrisch verstelbare) boxspringset of elektrisch verstelbare boxspringset aan te schaffen?

Het is uiteraard vanzelfsprekend dat een elektrisch (electrisch) verstelbare boxspring bed meer mogelijkheden biedt dan een vlakke boxspring. Er zijn elektrische boxspringsets te koop met een bedrade afstandsbediening, een infrarood (IR) afstandsbediening of radiografische afstandsbediening. Bij een radiografisch bedienbare boxspring hoeft u niet goed te richten op de ontvanger/receiver die onder de boxen is geplaatst. Dit is wel het geval bij een infrarood afstandsbediening. Het voordeel van een afstandsbediening met bedrading is dat deze minder vaak verwisseld zal worden en minder snel zoekraakt.

U kunt in de regel niet alleen het hoofdgedeelte verstellen maar ook het voetendeel. Belangrijk is bij aanschaf erop te letten dat de elektrische boxspring een knieknik heeft, waardoor een comfortabele zithouding ontstaat die ideaal is om lekker in bed te kunnen lezen of televisie te kijken.

Ander belangrijk punt is dat de afzonderlijke motoren voldoende vermogen hebben en goedgekeurd zijn (CE-Keurmerk, TÜV, etc.). Vaak is sprake van noodstroomvoorziening (extra batterijen in de motoren) zodat te allen tijde, ook bij uitval van elektriciteit, uit veiligheidsoverwegingen de lighouding weer kan worden ingeroepen.

Het moge duidelijk zijn dat een elektrisch verstelbare boxspring duurder is in aanschaf dan een vlakke uitvoering, echter u krijgt er een groot genot voor terug dat iedere dag weer als een verrijking van uw leven zal aanvoelen. Mensen die eenmaal een elektrisch verstelbare boxspring gewend zijn en zich oriënteren op een nieuwe boxspringset, kiezen vrijwel altijd weer voor een elektrische uitvoering. Dit zegt genoeg!!

Let er op dat u schriftelijk garantie krijgt op met name de motoren. Bij DE-BOXSPRINGFABRIEK (www.de-boxspringfabriek.nl) hanteren we een fabrieksgarantie van 3 jaar op fabricagefouten van alle onderdelen van de boxspring waaronder de motoren.

Tegenwoordig kiest de consument bijna altijd voor een topper (ook wel topdekmatras, opdekmatras, dekmatras genoemd). Bij een elektrisch verstelbare boxspring kunt u ook voor een topper kiezen waarbij u toch geen last heeft van de middennaad tussen de matrassen, maar wel onafhankelijk van elkaar het hoofd- en voeteneinde kunt bewegen. Dit wordt een split topper genoemd. Er is een variant met 1 split aan het hoofdeinde (broektopper) en een variant met 2 splits (H-topper) zodat ook het voeteinde los van elkaar bewogen kan worden. Op www.de-boxspringfabriek.nl kunt u deze toppers in uw configuratie opnemen.